2017

Η συνέχεια


Το 2017 οι συμμετοχές για τους Δόκιμους Ερευνητές υπερδιπλασιάστηκε, και είχαμε τη χαρά να φιλεξενήσουμε 8 νεαρούς ερευνήτες στο Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής. Μαθητές από 19 σχολεία από όλη την Αθήνα έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και ξεναγήθηκαν στο Ινστιτούτο από τους επιστήμονες του ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος.'

Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου διαλέξεις απο ερευνητές και καθηγητές. Μετά από μία εισαγωγή στην Πυρηνική Φυσική από το Dr. Μιχάλη Αξιώτη του NCSR "DEMOKRITOS", τα παιδιά έμαθαν για την αστρονομία νετρίνων από το Dr. Χρήστο Μάρκου. Έπειτα, ο Καθηγητής Νικόλαος Τράκας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου τους μίλησε για τα βασικά σωματίδια που αποτελούν το σύμπαν. Τέλος, ο Dr. Θεόδωρος Γέραλης έκανε μία εισήγηση για την ανίχνευση ακτινοβολίας.

Οι 8 που επιλέχθηκαν δούλεψαν στα εργαστήριο του επιταχυντή Tandem, του ανιχνευτή Micromegasκαι της παραγωγής DOMs του Κυβικού Χιλιομέτρου.

Επικοινωνία


Θέλεις να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς να συμμετάσχει το σχολείο σου; Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας!

Υπεύθυνος Προγράμματος

Τηλέφωνο

e-mail

Dr. Χρήστος Μάρκου

+30 210 6503511

cmarkou@inp.demokritos.gr