2019

4η Χρονιά και συνεχίζουμε...



Η 4η Χρονιά σηματοδοτεί ότι οι "Δόκιμοι Ερευνητές" αποτελούν πλέον θεσμό. Άλλη μια χρονιά οι μαθητές έδωσαν το παρόν και έγιναν κομμάτι των πειραμάτων. Τα χαμόγελα και ο ενθουσιασμός γέμισαν τις αίθουσες και τα εργαστήρια του Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής.

"Είναι πολύ ευτυχές να βλέπεις νέους με τέτοιο πάθος για την φυσική και την έρευνα" ανέφερε ο Διευθυντής του Ι.Π.Σ.Φ. Dr. Χρήστος Μάρκου.

Οι προετοιμασίες για την επόμενη χρονιά έχουν ήδη ξεκινήσει. Εκπλήξεις περιμένουν τους Δόκιμους του 2020 καθώς και συνεχόμενα νέα μέσα στην χρονιά. Μείνετε συντονισμένοι!

Ακολουθείστε μας και στη σελίδα μας στο facebook για περισσότερα νέα και φωτογραφίες

Τι αποκόμισαν από την εμπειρία;

Με δικα τους λογια

...Κάποιοι από τους συμμετέχοντες του 2019


Η εμπειρία στον Δημόκριτο την βδομάδα που επιλεχτήκαμε ήταν τουλάχιστον μοναδική! Όταν χρειαζόμασταν βοήθεια ήταν δίπλα μας κάποιος- ερευνητής ή διδακτορικος φοιτητης- να μας βοηθήσει, αλλά ταυτόχρονα νιώθαμε την ελευθερία να κινηθούμε ανεξαρτητοι, να εξερευνήσουμε τον χώρο και να κάνουμε το πείραμα μας. Η εντύπωση που εχω και εγώ και όλη η ομάδα για αυτή την εμπειρία είναι καταπλητική και μακάρι περισσότερα παιδιά να είχαν τη δυνατότητα να καταλάβουν τι πραγματικά σημαίνει φυσική. Ευχαριστούμε για όλα!!

-Δόκιμος Ερευνητής, 2019

Ήμουν απ'τους λίγους τυχερούς που είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Δημόκριτου "Δόκιμοι ερευνητές". Οι μέρες που πέρασα στο Ινστιτούτο του Δημόκριτου αποτέλεσαν μια εισαγωγή στην ζωή του ερευνητή. Πραγματοποίησα πειράματα, επεξεργάστηκα δεδομένα και πάνω απ'όλα ήρθα σε επαφή με εναν περίεργο, δύσκολο , αλλά και ιδιαίτερα ενδιαφέρον τομέα της φυσικής. Οι ερευνητές του Δημοκρίτου ήταν πάντα δίπλα μας έτοιμοι να μας βοηθήσουν και να μας καθοδηγήσουν, και τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αξέχαστη αυτή εμπειρία που μου δόθηκε.

-Δόκιμος Ερευνητής, 2019

Η εμπειρία των «Δόκιμων Ερευνητών» είναι ίσως μοναδική στο είδος της για τους μαθητές που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν σπουδές στη Φυσική και τα σχετικά επιστημονικά πεδία. Για όσους δεν περιοριζόμαστε μόνο στη σχολική μελέτη, ο διαγωνισμός για την επιλογή είναι μια δίκαιη διαδικασία, ενώ τα θέματα χρειάζονται οξυμμένη παρατηρητικότητα, κριτική και «out of the box” σκέψη, γι'αυτό και είναι ευχάριστα «προκλητικά».Μόνο θετικές αναμνήσεις έχω από την εμπειρία αυτή, που εύχομαι να είναι ο προθάλαμος μιας ανάλογης σταδιοδρομίας μου!

-Δόκιμη Ερευνήτρια, 2019

Επικοινωνία


Θέλεις να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς να συμμετάσχει το σχολείο σου; Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας!

Υπεύθυνος Προγράμματος

Τηλέφωνο

e-mail

Dr. Χρήστος Μάρκου

+30 210 6503511

cmarkou@inp.demokritos.gr